“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İçin Rektör Aranıyor”

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı 10.06.2022-24.06.2022 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman üniversitesinin de aralarında bulunduğu 5 üniversite için Rektör ataması ilanına çıkması üzerine EĞİTİM-SEN Muğla Şubesi basın ilanı vererek tepki gösterdi ve bir açıklama yayınladı.

Şubeden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İçinde evrensel bilginin ve eleştirel düşüncenin üretildiği, gençlerin gelecekteki meslekleri için gerekli bilgi ve beceriyle donandıkları, ciddi ve önemli bir kurum olan üniversiteye rektör adayı olarak başvuran tüm adayların başvurularını memnuniyetle karşılıyoruz.

Bizim için önemli olan rektörlük makamına atanacak kişinin kim olduğu değil; hangi ilkeler doğrultusunda destek aldığı ve atandıktan sonra üniversiteyi nasıl yöneteceğidir.

Bu nedenle Mayıs 2014 yılında yapılan Rektörlük seçimlerinden itibaren Üniversitemizin tüm bileşenleri ile birlikte Sendikamızca hazırlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Özgürlük, Akademik Özerklik ve Kamusal Yönetim Taahhütnamesi çerçevesinde çalışmalar yapıyoruz.

Üniversitede ciddi bir kamu hizmeti yürütüldüğünün bilincinde olan; her türlü baskıdan uzak, evrensel ve özgür düşüncenin üretilmesine, demokratik tartışmaya zemin yaratan; kurumsal yararı ve akademik ilkeleri kişisel önceliklere ve çıkarlara, küçük hesaplara kurban etmeyen; eleştiri ve itiraz hakkına saygı duyan; üniversiteyi, üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte yönetilebilecek bir üniversite yönetimi talep ediyoruz. .Bu taleplerimizi içtenlikle benimsediğini düşünen tüm adayların çalışmalarında İnsan, Toplum, Doğa Yararına Üniversite için her türlü katkıya hazır olduğumuzu belirtiriz.