İktidar ve MEB, Siyasi Amaçlı “Öğrenci Garantili Etkinliklerden” Vazgeçmelidir.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek karne şenliğine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı, etkinlik için seferberlik ilan edildiği öğretmenlerin görevlendirildiği ve öğrencilerin Burhan Felek stadında yer almaları için duyurular yapılması hususunda okullara gönderilenz yazıda şunlar denildi:

“2021-2022 eğitim-öğretim yılsonu 17 Haziran 2022 Cuma günü (10:00-12:00) MEB tarafindan planlanan ‘Sene Sonu Mezuniyet/Karne Şenliği (Konseri)’ Burhan Felek Stadında yapılacak olup sağlanılması istenilmektedir. Şube Rehber öğretmenlerimizin sınıflarına gerekli duyuruyu, yaparak katılımın veli muvaffakatnameleri ile sağlanması; velilerden alınan muvaffakatnamenin 16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 10’a kadar müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir. 17 Haziran 2022 Cuma günü okulda görevli olanlar haricinde tüm öğretmenlerimiz program için görevlendirilmiştir.”

Yazının ardından öğretmenlerden velilere muvaffakatnamenin imzalandırılması istendi.”

Konuyla ilgili EĞİTİM-SEN İstanbul 2 Nolu Şube’den yapılan açıklamada İktidar ve MEB, Siyasi Amaçlı “Öğrenci Garantili Etkinliklerden” Vazgeçmelidir denilirken, AKP’li Cumhurbaşkanı son zamanlarda seçim çalışmalarına hız vermiş, birçok etkinliğe kamu çalışanlarının zorla getirilmesine tanık olmuştuk. Şimdi de Üsküdar’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla öğrenci garantili etkinlik düzenlendiğini ve bu etkinlikte AKP’li Cumhurbaşkanı’nın konuşmacı olacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; kamu görevlilerinin siyasi parti yararına yapılan toplantılara çocukların katılımı konusunda rol almaları görev gereklerine de çocuk haklarına ilişkin düzenlemelere de aykırıdır.”denildi.

EĞİTİM-SEN İstanbul 2Nolu Şube tarafından yapılan açıklama şu sözlerle devam etti: Açıklamalarıyla toplumu ayrıştıran, kendine biat etmeyenleri “sürtük” diye yaftalayarak toplumu karşı karşıya getirmiş AKP’li Cumhurbaşkanı’nın ötekileştirici siyasi söylemlerinden çocuklar uzak tutulmalıdır. Veli muvaffakatnamesiyle yasal dayanak oluşturmaya çalışan ilçe MEM ve okul idarecilerini Eğitim Sen olarak uyarıyoruz. Eğitim Emekçilerinin tüm emeklerini bir konuşmasıyla yerle yeksan edecek, siyasi bir etkinliğine çağırmak, zorla götürmeye çalışmak, bulunduğunuz kurumun değerlerini ve hedeflerini ayaklar altına almak olacaktır. Velilerimiz çocuklarının ruh sağlığını korumak için bu muvaffakatnameyi onaylamadan iade etmelidir.