ÖDP: 3. Havalimanı işçilerinin başlattığı direniş işçi sınıfına yol gösterecektir!

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), İnsanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakan 3. Havalimanı işçilerinin direnişine dair açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP’nin kendine bağımlı inşaat sermayesini korumak için işçi düşmanlığını bir kez daha gösterdiği ifade edildi

Ertelenemez acil talepler etrafında tüm emekçilerin birleşik mücadeleye çağırıldığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“13 Eylül akşamı üçüncü havalimanı inşaatında, servis aracının kazası sonucu iki inşaat işçisi hayatını kaybetti ve 17 inşaat işçisi yaralandı.

Bir işçi mezarlığına dönüşen üçüncü havalimanı inşaatında yaşanan bu iş cinayetinin ardından 14 Eylül sabahı binlerce inşaat işçisi iş bıraktı ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı ayaklandı.

AKP’nin ve yeni rejimin siyasi şov yapması için 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışılan yeni havalimanı inşaatı, işçilerin hayatları pahasına çalıştırılıyor.

Yeni havalimanı inşaatında işçilerin çalışma koşullarını anlattığı ve basına yansıyan şu cümleler durumun ciddiyetini net bir şekilde anlatmaktadır: ‘Odalarımız tahtakurusu, pire dolu. Her gün iki tane ölü çıkıyor. Her gün yaralı arkadaşlarımız var.”

İşte bu koşullara isyan eden inşaat işçilerine karşı siyasal İslamcı rejimin ve onun kolluk güçlerinin tavrı ise inşaat işçilerine biber gazıyla saldırmak olmuştur. Ekmek için yaşamak için direnen emekçilere bir zulüm de iktidardan gelmiş ve AKP, kendine bağımlı inşaat sermayesini korumak için yine işçi düşmanlığını bir kez daha göstermiştir.

İş cinayetlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı bugün üçüncü havalimanı işçilerinin başlattığı direniş ateşi önümüzdeki süreçte işçi sınıfına yol göstermektedir. İnşaat işçilerinin onurlu kavgasını selamlıyoruz ve dayanışma içerisinde olacağımızı tüm kamuoyuna açıklıyoruz. Ayrıca inşaat işçilerine yapılan saldırılarını da en ağır bir şekilde kınıyoruz.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak da bugün ertelenemez ve acil talepler etrafında tüm emekçileri birleşik mücadeleye çağırıyoruz:

– Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm güvencesiz çalışma biçimleri yasaklansın.

– İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği alanında bilim insanlarının, sendikaların ve meslek örgütlerinin de dahil olacağı kamusal denetim sağlansın.

– Sendikalaşma önündeki tüm engeller kaldırılsın.”

Resmi Twitter'da görüntüle

Kaynak: Birgün