Mücadelemiz Sonuç Verdi, Yüz Yüze Sınavlar Ertelendi!

Salgın yayılımının devam ettiği, milyonlarca öğrencimizin uzaktan eğitime ulaşamadığı bir süreçte eğitim emekçilerine, öğrencilerimize, velilere rağmen eğitimde eşitsizliği daha da derinleştiren seçmeye, elemeye dayalı sınav kararları alınamaz, uygulanamazdı. Bu nedenle Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak Haklarımız, sağlığımız, öğrencilerimizin eğitim hakkı için; “Sınavlar İptal Edilsin Eğitim Haktır“ başlıklı imza kampanyası başlattık.

Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeliydi. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler başta olmak üzere, salgın koşullarında sınav yapma ısrarı dezavantajlı gruplar açısından çeşitli eşitsizlikler ve mağduriyetler yaratacağı çok açıktı. Önceliğimiz salgın koşullarında sınav yapmak değil öğrencilerin salgınla baş etmesine katkıda bulunmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve geleceğe dair umutlarının sönmesini engellemekti. Yaptığımız basın açıklamaları, sosyal medya çalışmaları, programlarla Sesimizi dalga dalga büyüttük. Ülkenin dört bir yanından öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin taleplerine ses oldular nefes oldular.

Sonuçta Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze sınavların ertelendiğini açıkladı. Eğitim emekçilerinin, velilerimizin, öğrencilerimizin birlikte çıkardığımız sesin, yürütttüğümüz mücadelenin başarısıdır. Birlikte başardık. Her öğrencinin istediği okulda eğitim görme hakkı vardır.

Eğitim Sen olarak, dün olduğu gibi bugünde, öğrencilerimizin eğitim hakkı, öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlığı için mücadele etmeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Birdal SAVRAN (Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı)