GERİCİ YENİ AKİT VE EĞİTİM BİR SEN’E: SUSMUYORUZ! KORKMUYORUZ!

GERİCİ YENİ AKİT VE EĞİTİM BİR SEN’E: SUSMUYORUZ! KORKMUYORUZ!

PAYLAŞ

Son günlerde Yeni Akit ve Eğitim Bir Sen tarafından Eğitim Sen’i hedef alan haber ve açıklamalara karşı Eğitim Sen 5 Nolu Kartal Şube düzenlediği basın açıklaması ile tepkisini ortaya koydu. Eğitim Sen MYK üyesi Hanım Akyıldız’ın da destek verdiği basın açıklamasında, açıklamayı Şube Sekreteri Evrim Dirican okudu.

Kartal Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen eylemde okunan basın açıklaması aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA;

Bu yıl ilk kez uygulanan “danışman öğretmen” uygulaması daha hayata geçmeden danışman öğretmenlerin belirlenmesi sürecinde yaşanan sorunlar; danışman öğretmenler belirlenirken pek çok ilde duyuru yapılmaması, okul müdürlerinin öğretmenlerin danışman öğretmen olma yönündeki taleplerini reddetmesi gibi konularda  kamuoyunda çeşitli eleştiri ve tartışmalara neden  olmuştur.   MEB    danışman  öğretmenlerin   belirlenmesinde     okul   müdürlerinin inisiyatiflerinin  olup  olmadığı,  sendikal  ya   da  siyasal  referanslara  göre  belirleme yapılıp yapılmadığı  vb. çerçevesinde soruların ikna edici bir cevabını   verememiştir.  Yeni atanan öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenlerin büyük bölümünün Eğitim Bir Sen sendikası üyeleri arasından seçilmesi, hem öğretmen adayları açısından hem de eğitim sistemi açısından endişe verici bir durumdur. İktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda sendikacılık yapan, laik bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okuyan bir sendikanın üyeleri arasından seçilen danışman  öğretmenlerin  yeni atanan  öğretmenlere  nasıl  ve ne yönde danışmanlık yapacağı   konusunda   kaygılarımız   bulunmaktadır.

Kartal  Mehmet  Akif  Ersoy İmam Hatip Lisesinde 24  Şubat 2016 tarihinde   yapılan ‘Aday Öğretmenler İçin Danışman Öğretmen Semineri’  sırasında yaşananlar da bu kaygılarımızı doğrular niteliktedir. Kartal Cevizli İmam Hatip Lisesinde Fizik Öğretmeni  ve iktidara yakınlığı tescillenen Eğitim Bir Sen üyesi olan Recai Bahadır, seminer başlamadan İstiklal Marşı ve saygı duruşu sırasında “Allah’ın dışında kimseye saygı  gösterilmez” diye  bağırmaya başlamış  ve salonda bulunan öğretmenler tarafından tepkiyle karşılaşınca salonu terk etmiştir. Fakat bu şahıs bununla da yetinmemiş daha sonra  tekrar  salona gelerek   “Kimsenin  önünde  eğilinmez, geçti  o  dönemler  geçti.  Artık Müslümanların devri başladı’  diyerek bağırmaya devam etmiştir.

Doğrudan provake edici, kışkırtıcı, suçlayıcı bir üslup ve tarzla yapılan bu ‘gösteri’  toplantı salonunda yoğun tepkilere yol açmıştır. Şube Başkanımız salonda söz alarak yaşananlara ilişkin “Bu zihniyetle öğretmenlik yapılamaz, danışmanlık hiç yapılamaz. Bu IŞİD zihniyetidir. Bugün yaşanan, Cumhuriyet’i reklam arası olarak gören zihniyetin bir tezahürüdür aslında. Gerici dindar-kindar  nesil yetiştirme projesi adım adım hayata geçmektedir”sözleriyle tepkisini göstermiştir.

Bütün bu yaşananlar  kurgulanmış, hesap edilmiş, tepkiler düşünülmüş ve hayata geçirilmiştir, yetmemiş   tekrar   edilerek   infial   yaratılmak   istenmiştir.   İşin   vahim   tarafı   ve   üzerinde düşünmemiz, kaygılanmamız gereken nokta   ise bu olaydan sonra Eğitim Bir Sen 4 Nolu Şube   Başkanı Talat Yavuz’un bu şahsı koruyucu,  yaptığı eylemi sahiplenici, sendikamızı suçlayıcı, Şube Başkanımız Mehmet Aydoğan ı hedef gösterici,   çamur at izi kalsın amacı taşıyan bir yazı yazmasıdır.

Biz bu zihin dünyasını ancak gerici karanlık zihinlerinin açığa çıkmasının   telaşı   olarak   görüyoruz.   Eğitim   emekçilerinin   haklarını   savunan   bir   sendika olmaktan çok, gerici-ırkçı eğitim uygulamalarının manivelası olduğunu birçok kez kanıtlamış olan   bu   sendikanın  ve   temsilcilerinin;   öğretmenlik   mesleğine   yeni   başlayan,     heyecanla öğrencilerine   eşitliği,   kardeşliği,   paylaşmayı, dayanışmayı   öğretmeye     aday   öğretmenlere danışmanlık   yapamayacağı   gün   gibi   ortadadır.     Yine   konuyla   ilgili   olarak  YENİ AKİT GAZETESİ tarafından yapılan 28 şubat 2016 tarihli  ” Mustafa Kemal dayatmasına karşı çıktı diye   linç   ettiler!”başlıklı  haberde   de   Şube   Başkanımız   Mehmet  Aydoğan   ve   sendikamız Eğitim Sen hedef gösterilmiştir.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmesine yönelik seminerde açıkça gerici-siyasi propaganda yapan öğretmeni sahiplenerek; sendikamızı ise ‘darbeci,terörist, sol- faşist,   islam   düşmanı’   olarak   niteleyenlere   karşı   örgütlü   gücümüzle   gereken   cevabı vereceğimizden,   tehdit   ve   nefret   içerikli   yayın  yapan   ulusal   ve   yerel   medya   kuruluşları hakkında hukuki girişimlerde bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bir gazete olması vasfından çok,hedef gösterme konusundaki “ustalık dönemiyle” kendisinden söz ettiren Yeni Akit   ve   aynı   zihniyettekilere   buradan   sesleniyoruz:

LAİK   VE  BİLİMSEL  EĞİTİM   İÇİN AYAKTAYIZ.

EĞİTİM   SEN OLARAK  KARANLIĞA, GERİCİLİĞE   KARŞI  PARASIZ LAİK, BİLİMSEL, DEMOKRATİK, ANADİLİNDE BİR   EĞİTİMİ   SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ   .

Suçlamalarınızın hakaret   ve   saldırılarınızın   ardında   yatan   temel   mesele mücadelemizden korkunuzdur.

SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ.

İSTANBUL EĞİTİM SEN 5 NOLU ŞUBE