BTS, “Atatürk Havalimanı’nın Canını Acıtan Yıkım Çalışmasını Kınıyoruz!”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Atatürk Havalimanı’nda başlatılan ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının canını acıtan yıkım çalışmasını kınıyoruz! Duyarlı her vatandaşı ve kurumu bu yıkıma ve acımasızlığa karşı bir arada olmaya davet ediyoruz diyerek Atatürk Havalimanında başlayan yıkım çalışmaları konusunda bir açıklama yayınladı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

Şehrin merkezinde ulaşımın kolay olduğu, mevcut kapasitesi bulunduğu alan üzerinden genişletilebilecek, şehrin hayati bir noktasında bulunması nedeniyle olağanüstü bir durumda kullanılabilecek bir Havalimanı’nın gerçekçi olmayan nedenlerle kapatılarak, iki pistinin yıkımına başlanması tek kelimeyle insafsızlıktır.

Çok daha ucuz bir maliyetle Atatürk Havalimanı‘nın yolcu kapasitesi genişletilebilecekken pistinin bir bölümü sökülerek hastane yapılması, kalanının da sökülerek yerine Millet Bahçesi yapılmak istenmesi ne ülkemize ne milletimize hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı olacaktır.

Atatürk Havalimanı’nın ihale süresi dolmadan tarifeli uçuşlara kapatılması nedeniyle işletici firmaya milyonlarca dolar ödeme yapılmasının yanı sıra, yeni Millet Bahçesi ihalesi ile yine milyonlarca dolara mal olacak bu yıkım, kamu zararının açık bir fotoğrafıdır.

Bu yıkımın en acil şekilde durdurulmasını istiyoruz.

Duyarlı her vatandaşı ve kurumu bu yıkıma ve acımasızlığa karşı bir arada olmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.