KOCAELİ NAR KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ATÖLYESİ ŞAİR GÜLTEN AKIN’I UNUTMADI

Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi 23 Kasım’da şair Gülten Akın’ı andı. Kadınların oldukça ilgi gösterdiği dinleti öncesi yapılan konuşmada ”Geçmişten Günümüze Erk’e Direnenler” sunumu yapıldı. Yapılan konuşmalarda kadına yönelik şiddete değinilerek ”Bugün, 2015 yılı Türkiye’sinde AKP iktidarı son 13 yıldır erkek egemen politikalarını başta kadınlar olmak üzere tüm muhalif kesimlere dayatmaktadır. Kadını hayatın her alanında mağdur eden, ötekileştiren ve güçsüzleştirmeye çalışan bu politikalarla birlikte her geçen gün kadına yönelik şiddet artarak devam etmektedir. Kadına yönelik artan şiddet , devlet tarafından ”bunlar algıda seçicilik” denilerek görmezden geliniyor; Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın adı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak değiştirilerek kadının adı dahi yok edilmeye çalışılıyor. Taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri artarak devam ederken, erkek failler iyi hal indirimi, tahrik indirimi şeklinden nitelenen ”erkek indirimini” alarak adeta ödüllendiriliyorlar. Bunun yanı sıra öz savunma yapan kadınlar intikam alınırcasına müebbetle cezalandırılıyorlar.” denildi. Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz! Konuşmanın sonunda tüm kadınlar NAR Dayanışmasını büyütmeye çağrılarak, ”Ülkemizde AKP’ye ve erkek egemen politikalara direnen, Suriye’de IŞİD vahşetine direnen ve tüm dünyada kadını ötekileştiren, ezen, katleden politikalara direnen tüm kadınlar olarak diyoruz ki; Bizler hayatın ateş renkli kelebekleriyiz, bir aradayız ve bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Mahallelerde, okullarda, iş yerlerinde kadınların gündelik yaşamlarında karşılaştıkları tüm sorunlara yine kendilerinin cevap bulabilecekleri, birbirlerine omuz verebilecekleri, yaşam alanlarında, okullarında kadınların etraflarındaki kuşatmayı kırabilecekleri dayanışma ve direnişin iç içe geçtiği NAR dayanışma ağlarımızı kuruyoruz. Haydi, kadınların dayanışma ağını birlikte oluşturalım.” denildi. Konuşmaların ardından Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi üyeleri gerçekleştirdikleri şiir ve müzik dinletisiyle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.