“7’den 70’e Edebiyat” yeni sayısı çıkıyor!

“7’den 70’e edebiyat” sloganıyla ilk sayısını haziran 2016’da yayınlayan derginin amacı, çocukların çağdaş, sanata ve edebiyata meraklı, doğaya, farklı olana saygılı bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak. Çocuk eserleri vermiş ya da vermek isteyen edebiyatçılarla, yazarlarla birlikte oluşturulan dergide birçok karikatürist, çizer ve illüstratör de bulunmaktadır

Derginin ana gövdesi edebiyat olurken, aralarda çocukların sıkılmamaları için çeşitli dikkat toplayıcı enstrümanlar, popüler şarkıcı, oyuncu söyleşileri, etkinlik önerileri de bulunmaktadır. Derginin temel hedefi “Çocuklara ve gençlere edebiyatçılarımızı tanıtmak, onları sıkmadan okumaya alıştırmak, ailelerin çocuklarıyla birlikte okumaktan keyif duyacakları nitelikli eserleri yayımlamak, masal okumak isteyen ailelere uygar masallar vermek, Otizm gibi, doğanın korunması gibi konularda farkındalık yaratmak” olarak açıklanabilir.

Haydar Ergülen’in edebiyat danışmanlığını yürüteceği dergide önceden çocuk eseri vermiş olan Ahmet Ümit, Can Dündar, Necati Tosuner, gibi isimlerin ve halen bu üretimin içerisinde olan Yalvaç Ural, Sevin Okyay, Ragıp Duran, Ahmet Büke, Meltem Gürle, Kadriye Bakşi, Onur Behramoğlu, Barış İnce gibi yazarların eserleri yer alacak. Dergideki tüm yazılar farklı illüstratörlerce ve çizerlerce desenlenecek. Çocukların çizim yapıp paylaşmaları için dergi kuşe kâğıda A4 boyutunda basılacak. İki ayda bir tamamen renkli olarak çıkacak dergimizin aylık ücreti 8 tl olacak ve yıllık abonelik imkânı ile çocuklarımıza ulaşacak.